Няма да участваме в консултации за партийните субсидии. Това каза пред

...
Няма да участваме в консултации за партийните субсидии. Това каза пред
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Няма да участваме в консултации за партийните субсидии, вече казахме всичко

Няма да участваме в съвещания за партийните дотации.  Това сподели пред публицисти ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, съобщи Агенция " Фокус ".

" Това, което имахме да кажем по тематиката, го казахме и пред медиите, и с писмени оферти за промени в Закона, импортиран от Министерски съвет, и на консултациите ни с Българска социалистическа партия и с ГЕРБ ", сподели още Карадайъ.

Той разяснява, че с националистите Движение за права и свободи няма какво да си приказва.

" Предложението идва от Министерски съвет, в който те вземат участие. Ако те са решили да неодобряват своето държавно управление, това е тяхно решение ", посочи още Карадайъ.
Председателят на Движение за права и свободи уточни, че партията е била дейна, когато разпоредбите са разрешавали това.
" Сроковете за предложение сред първо и второ четене са изтекли. След тези съвещания какво ще се създаде? Може би Министерски съвет ще си изтегли закона, ще има нови оферти, ние нямаме изясненост по тази тематика ", уточни още той.

Карадайъ напомни позицията на Движение за права и свободи, че  дотациите би трябвало да са с размер, с който партиите да могат да финансират активността и акцията си.

" Ако няма да могат политическите партии да финансират активността си посредством дотации от страната, то тогава би трябвало да има отворен, явен, транспарантен модел за финансиране на политическите партии ", добави Карадайъ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР